Jelle en Jenny Drenth
           
                                                              werken in bronsgieterij in Limburg
 

Jelle Drenth geboren in Roemond in 1938, was naast zijn werk als projectontwerper en chef tekenkamer sinds 1984 met schilderen actief. In 1998 met pensioen gegaan, waardoor hij volledig met zijn hobby's bezig kan zijn.

Vanaf 1984 in de avonduren heeft hij les van diverse docenten genomen om de verschillende disciplines onder de knie te krijgen. Ook heeft hij masterclasslessen gevolgd om zich nog meer te verdiepen in het schilderen.

Grote doeken  met acryl is favoriete bezigheid. Ook in aquarel en olieverf was hij actief, maar dan meestal voor een opdracht.

Hij laat zich inspireren door zeer veel onderwerpen uit het dagelijks leven. Zijn werk is herkenbaar vanwege zijn felle kleur gebruik, de herkenbare wijze van uitdrukken en zijn continue strijd tussen realiteit en abstract.  Toch wil hij juist continue bezig zijn met het opdelven van nieuwe dimensies in hemzelf. Steeds grenzen verleggen, waardoor steeds nieuwe stijlen en verfstructuren ontstaan. Bovendien wil hij zich niet herhalen zelfs niet als een bepaald schilderij goed in de markt ligt.

Sinds 2001 is er een nieuwe passie ontstaan n.l.  beeldhouwen in steen. Hij heeft verschillende workshops gevolgd, maar ook bij hem thuis is hij met beeldhouwen bezig. Vooral zijn 3D inzicht(vanuit zijn werk aan boord van schepen ontwikkelt) en het steeds maar voelen, hoe ver het beeld vordert, versterkt zijn band met het maken van stenen beelden. Ook hier zoekt hij steeds naar uitersten om het beeld zijn maximale vorm te geven. 

In 2006 heeft Jelle een aantal dagen in een bronsgieterij/modelmakerij mogen werken om ook hier ervaring op te doen met het maken van bronzen beelden. In 2007  zijn de eerste bronzen beelden gegoten.

Een aantal schilderij en/of beeld-exposities vonden plaats in Breukelen, Bodegraven, Driebruggen, Gouda, Kamerik, Ter Aar, Vinkeveen, Utrecht, Reeuwijk, Waarder en Woerden. 

Bij hem thuis in Waarder worden regelmatig OPENHUIS exposities gehouden met schilderijen, beelden en keramiek van Jenny Drenth. Tijdens zo'n openhuis exposeert ook meestal een gastexposant met verschillende kunstactiviteiten.

                                           

Jenny Drenth geboren in Vleuten in 1947. Na 34 jaar werkzaam te zijn geweest in allerlei functies in de thuiszorg is Jenny in aanraking gekomen met klei. Klei is nu haar grote passie geworden, zowel handvorm- als draaivorm- technieken.

Na vele jaren cursussen, workshops en masterclass lessen bij diverse docenten begint zij nu wat naar buiten te treden.

De resultaten zijn dan ook steeds weer verrassend, wat haar enorm boeit is, om steeds weer nieuwe vormen en net weer mooiere glazuren uit te testen.

2018 is Jenny gestopt met Raku stoken en met draaivorm keramiek

Een aantal keramiek exposities vonden plaats in Breukelen, Bodegraven, Driebruggen, Gouda, Kamerik, Leiden, Loenen a/d Vecht, Ter Aar, Utrecht, Reeuwijk, Waarder, Woerden en Zoetermeer.

Wilt U meer over hen te weten komen maak CONTACT.

 

Home click flag